Bio, een leven vol muziek

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Gitariste, Sarah Vandendriessche begon op 8-jarige leeftijd gitaar te spelen bij Diane Vermeersch in de stedelijke academie voor woord en muziek in Izegem.

Ze zette haar studies voort in het Koninklijk Conservatorium in Gent. Daar studeerde ze bij Ida Polck, Tom Pauwels en Yves Storms. In de zomer van 2005 studeerde Sarah af bij Yves Storms  met de grootste onderscheiding.

Vanaf september 2005 studeerde ze aan het Lemmensinstituut in Leuven, ze volgde er  de lerarenopleiding, de aanvullende opleiding kamermuziek en studeerde gitaar bij Raphaella Smits. In september 2006 voltooide Sarah de specialisatie-opleiding met grote onderscheiding.

Ze volgde ook tal van Masterclasses in België, Duitsland, Argentinië en Italië. Ze kreeg les van o.a. Leo Brouwer, David Russel, Oscar Ghiglia, Eduardo Isaac, David Tanenbaum, Alvaro Pieri,…

In het kader van haar scriptie over Argentijnse muziek verbleef Sarah gedurende een  periode in Buenos Aires, Argentinië.

In juli 2006 werd Sarah toegelaten op de Academia Chigiana in Siena, Italië, waar ze studeerde bij Oscar Ghiglia. Haar verdiensten werden beloond met een beurs.

Vanaf 2008 speelt ze in tal van kamermuziekensembles en solo. Ze werkt mee aan radio opnames, cd opnames en speelt concerten op talrijke locaties.

Sinds 2008 is Sarah lid van CIRCACINCO, een sextet met reeds optredens in de Handelsbeurs, de Centrale, NTGent, Music Village Brussel, … CIRCACINCO speelt vooral tangomuziek van de Argentijnse componist Astor Piazzolla.

Ze woont en werkt in Gent. En speelt solo en in verschillende kamermuziekensembles.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑