Sarah Solo, gitaarmuziek uit het hart

Een intiem, poëtisch moment. Daar zorgt de klank van de gitaar voor. Solo op de planken staan. Een verhaal vertellen. Mensen ontroeren. Ze meenemen. De muziek spreekt voor zich.

Programma’s:

Gaucho y Pantaneiro (50 min)

Een muzikale reis doorheen Brazilië en Argentinië.

Qu’ me pierdo en la distancia
Ik verlies me in de verte
como aquel cabayo crioyo
net als een Creools paard
ascura mancha corriente
een donkere, bewegende vlek
que galopa luz de adentro
galoperend met licht, schijnend vanbinnen uit
(José Muñoz)

De Argentijnse (gaucho) en Braziliaanse (panataneiro) cowboys trekken door hun land, te paard. Soms weken, meestal maanden. Laat u meevoeren op een muzikale reis doorheen Argentinië en Brazilië, met de gitaar als gids. Trotseer de gure wind van de Pampa, de hitte van de Pantanal, mijmer in de verte en ontdek de muziek zoals een gaucho in de verte iets aan de kim kan onderscheiden. Een vage vlek wordt stilaan scherp. Muziek die misschien eerst wat bevreemdend klinkt, nestelt zich daarna met warmte in je hart, alsof je ze al heel je leven kent. Het wordt een reis vol weemoed en passie. En ik ben dan ook heel erg blij jullie muzikale gids te mogen zijn. Muziek van Barrios, Piazzolla, Villa-Lobos, Moscardini, Morel, …

Danzas (50 min)

Dansen… uit alle windstreken, in alle vormen. Traag, snel, uitbundig, intiem. Met elk hun eigen ritme en verhaal. Laat je meeslepen door de melancholische wals van Armand Coeck, ga mee naar Sicilië om de tarantella te dansen, laat je meevoeren in een bevreemdende dans van Ralph Towner, Amerikaanse jazz componist, vanuit de Andes klinkt de tambora in Danza del Altiplano. Een scala aan klanken en kleuren nemen je mee in een eigentijds verhaal met de gitaar als middelpunt. Een muzikale kaleidoscoop. Muziek van J.K Mertz, Brouwer, Towner, Coeck, …

Milonga del Angel, Astor Piazzolla

El corazon manda, Carlos Moscardini

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑